"MÉS ENLLÀ D'ONUF": Radioteatre solidari per a La Marató 2013

20 November 2013

Els dies 1 i 2 de desembre es va fer una representació solidària de radioteatre en directe als Cinemes Girona de Barcelona amb el propòsit de recaptar fons per a la Marató 2013. Amb aquesta iniciativa, un grup de professionals del teatre, el doblatge i la ràdio van voler aprofitar també per retre homenatge a l'estimat actor, doblador i locutor Constantino Romero, desaparegut al mes de maig a causa de la malaltia neurodegenarativa coneguda com ELA (Esclerosi lateral amiotròfica).

L'espectacle, titulat «Més enllà d'Onuf», és un text original del dramaturg Gerard Vàzquez escrit per a l'ocasió. L'argument situa l'acció en el segle XXIII, quan les malalties neurodegeneratives ja han estat eradicades i l'aparició misteriosa d'un nou malalt provoca una recerca per salvar la seva vida.

El radioteatre és un dels gèneres radiofònics més autèntics i desconeguts pel públic més jove. El porten a terme un grup d'actors en rigorós directe, llegint i interpretant el text, mentres un muntador musical dona forma a la banda sonora, amb música i efectes sonors. En plena era audiovisual i tecnológica, aquesta iniciativa proposa un exercici d'imaginació, la capacitat més purament humana, que és necessari mantenir.

Entre els professionals que hi van participar hi van estar els actors i dobladors Toni Sevilla, Mª Lluisa Solà, Joan Carles Gustems, Sergi Zamora, María Moscardó, Nuria Trifol…, la presència sonora dels quals equival en la nostra imaginació a Glenn Close, Sylvester Stallone, Keanu Reeves, René Zellwegger o Scarlett Johansson. Tota una superproducció, per un motiu inmillorable.

Les dues sessions van ser el diumenge 1 de desembre a les 12:00 i el dilluns 2 a les 20:30, als cinemes Girona (Girona, 175).

L'obra també es va emetre en directe per Cooltura FM a través d'Internet i de les freqüencies seguents:

-Sabadell 96.7 FM

-Barcelona 107.5 FM

-Barcelonès TDT CH 48

-Tarragonès TDT CH 54

-Vallès Oriental TDT CH 40

Tags: 

  • Actualització covid
  • Polsera QR