La FAFAC impulsa tallers de dansateràpia com a tractament no farmacològic

En la llista d’activitats terapèutiques per a persones afectades amb Alzheimer cal afegir també la dansateràpia. La FAFAC ha impulsat uns tallers de dansa i moviment que s’han impartit al llarg del mes de juny en les seves diferents associacions.

Són molts els beneficis d’aquest tractament no farmacològic en la lluita contra la demència: poden ajudar a frenar l’avenç de la malaltia, allarguen l’autonomia de les persones afectades, mantenen vives les seves capacitats cognitives i afavoreixen el lligam social. Els tallers de la FAFAC han anat a càrrec de la Marina Rojas, titulada pel Conservatori Professional de Dansa de Lugo en la especialitat de Dansa Contemporànea i actualment en formació a l’Institut del Teatre de Barcelona.

Tot i que les capacitats cognitives estan greument alterades per la malaltia, la memòria sensorial -afectiva i corporal- està molt viva en totes les fases de l’Alzheimer. I per això és necessari estimular-la a través d’aquest tipus d’activitats. A més a més, la dansateràpia afavoreix la presa de consciència corporal, conserva la espontaneïtat i permet la participació intergeneracional, ja que en els tallers hi participen també joves ballarins. Així mateix redueix el nivell d’estrès, la qual cosa repercuteix en positiu en l’autoestima de la persona i de la seva consciència corporal. 

En definitiva, a mesura que l’Alzhéimer esborra la memòria, hi ha una cosa que encara li permet gaudir del present a la persona: les emocions. I a través d’aquests tallers terapèutics es propicien formes alternatives de comunicació que milloren l’adaptació al medi i augmenten el benestar de la persona.

Jornada
Ciéntifica

2024

Dia
Hores
Minuts
Sec
La jornada més esperada sobre la prevenció de demències i l'avenç en nous abordatges.
INSCRIPCIONS LIMITADES
Tancar pàgina definitivament