Categories

4 hàbits per a controlar l’ansietat

L’ansietat és una experiència humana molt comuna, però això no significa que sigui fàcil de tractar. La bona notícia és que pots adoptar alguns hàbits senzills que t’ajudaran a controlar l’ansietat i a sentir-te millor amb la vida en general.

Crea una rutina

Crear una rutina és una forma estupenda de sentir que controles més la teva vida. Una rutina pot ser tan senzilla com preparar-se una tassa de te cada dia a la mateixa hora, o tan complexa com anar al gimnàs cada dia a la mateixa hora. Les rutines ens permeten planificar els nostres dies i setmanes, la qual cosa ens ajuda a sentir que tenim alguna idea d’on anem i què ocorrerà a continuació.

Practica el pensament positiu

El pensament positiu és una habilitat que pot aprendre’s. Si et sents ansiós, intenta pensar en positiu sobre la teva situació. Per exemple, si et preocupa un esdeveniment important que tindrà lloc en els pròxims dies i t’està estressant, pensa en totes les coses bones que podrien ocórrer en aquest esdeveniment en lloc de centrar-te en el mal que podria anar tot.

El pensament positiu pot utilitzar-se com a mecanisme d’afrontament de l’ansietat o altres situacions estressants. T’ajuda a controlar els teus pensaments perquè no se te’n vagin de les mans i empitjorin les coses, així pot ajudar-nos a superar moments difícils.

Mou-te diàriament

L’exercici és bo per al cos i la ment. Pot ajudar a reduir l’estrès i l’ansietat, que són símptomes comuns de la depressió. A més, també ajuda a dormir millor, a relaxar-se i a sentir-se més segur de si mateix.

Si no estàs segur de per on començar a fer exercici, prova de sortir a passejar o a córrer per la natura, o fins i tot, simplement pel teu barri, ja que pot ser molt relaxant i tranquil·litzador. Si et resulta més còmode fer exercici a casa, considera la possibilitat de prendre classes en un gimnàs local, com a ioga o pilates. Aquest tipus d’activitats sovint se centren en tècniques d’atenció plena que poden ajudar a reduir els nivells d’estrès al mateix temps que proporcionen una sortida per a l’alliberament d’energia a través del moviment.

Temps per a reflexionar

El primer pas per a controlar l’ansietat és dedicar temps a reflexionar sobre la teva vida. Com es fa? És molt senzill: asseu-te i pensa en el que et fa feliç i el que t’entristeix.

Comença escrivint tres coses que et fan feliç i després escriu tres coses que t’entristeixen. En acabat pregunta’t per què aquestes coses em fan feliç/trist, i escriu les respostes sota cada cosa. Això t’ajudarà a aclarir qualsevol pensament o sentiment subjacent que pugui estar causant aquestes emocions en primer lloc.

L’ansietat pot controlar-se amb alguns hàbits senzills que requereixen poc esforç per part teva, però que marquen una gran diferència en com et sents i com afrontes l’estrès

La bona notícia és que hi ha alguns hàbits senzills que pot practicar qualsevol, a qualsevol edat o en qualsevol etapa de la vida. I no requereixen molt esforç per part teva, només una mica d’atenció i disciplina.

T’ajuden a sentir-se menys ansiós en general. Quan ens sentim ansiosos, és natural que ens centrem més en els nostres pensaments i sentiments. Però això ens impedeix adonar-nos del que ens envolta, i per això, quan fem alguna cosa com sortir a passejar o perdre’ns en una conversa amb amics, ens adonem del bé que ens sentim després. Aquestes activitats ens permeten allunyar-nos de les nostres preocupacions, la qual cosa ajuda al fet que desapareguin en lloc de persistir com un molest soroll de fons al nostre cap durant tot el dia.

Esperem que aquests consells t’ajudin a controlar l’ansietat. Recorda que no estàs sol i que hi ha moltes altres persones que s’han enfrontat a problemes similars. Si et sents aclaparat per l’estrès o tens problemes per a controlar les teves emocions, busca ajuda d’un professional que pugui oferir-te orientació i suport durant el procés de recuperació.