Categories

5 raons científiques per a beure més aigua

L’aigua és el nutrient més essencial per al cos i la ment, però molts de nosaltres no bevem prou. De fet, molts estudis han demostrat que obtenim al voltant del 80% de la nostra ingesta diària d’aigua dels aliments en lloc de beure H₂O. Si bé això és una gran notícia per als amants dels productes frescos, ja que els aporten molt més que vitamines i minerals, també significa que algunes persones no beuen tanta aigua com deurien.

Vet aquí cinc raons per les quals no hem de descurar ni la nostra hidratació diària, ni la del nostre ser estimat afectat d’Alzheimer o demència.

Augmenta els nivells d’energia

L’aigua ajuda al fet que el nostre organisme funcioni correctament, aportant-li nutrients com a oxigen i minerals. Aquests són essencials per a la producció d’energia dins de les cèl·lules (sense una quantitat suficient d’aquestes substàncies en el nostre cos seríem incapaços de generar l’energia suficient per a activitats diàries).

Millora la digestió i l’absorció de nutrients

L’aigua ajuda a descompondre els aliments en nutrients i permet que el cos els absorbeixi. És essencial per a una bona salut digestiva, així que assegura’t de beure suficient aigua si experimentes símptomes com a inflor o gasos. A més, l’aigua també ajuda a eliminar toxines i productes de residu de l’organisme.

Pot millorar la teva funció cerebral i el teu benestar

– Augmenta el flux sanguini al cervell

– Millora de la funció cerebral

– Millora de la concentració i la memòria

– Augment dels nivells d’energia

– Major motivació i concentració

– Reducció dels nivells d’ansietat i estrès

– Millora l’estat d’ànim i el benestar general

La deshidratació pot afectar negativament el teu estat d’ànim

No és cap secret que la deshidratació pot provocar canvis d’humor i depressió. De fet, és un dels símptomes més comuns per hidratar-nos correctament.

A més d’ajudar-te a sentir-te més feliç, l’aigua també pot ajudar a alleujar l’ansietat i l’estrès en augmentar el flux sanguini per tot el cos i proporcionar nutrients per a la funció cerebral.

L’aigua prevé les enrampades musculars i els maldecaps

La pròxima vegada que sentis enrampades en els músculs, beu aigua. Pot semblar contradictori, però és cert. Com més aigua consumeixis, millor podrà hidratar-se el teu cos i així, evitaràs que es produeixin enrampades musculars.

El mateix ocorre amb els maldecaps, si estàs deshidratat o no beus suficients líquids al llarg del dia (és a dir, no sols quan tens set), és molt probable que els teus freqüents maldecaps es deguin a la deshidratació.

Beure més aigua és una forma estupenda de millorar la salut i el benestar

Una ment i un estat d’ànim més sans! Quan estem deshidratats, el nostre cervell no pot funcionar correctament. Això ens porta a sentir-nos cansats i mandrosos, la qual cosa pot tenir un efecte negatiu tant en el nostre estat mental com en la nostra salut física. Beure aigua ens ajuda a mantenir-nos alerta i concentrats al llarg del dia, fet que ens facilita fer les coses i fer les tasques amb major eficàcia.

Si busques una manera de millorar la teva salut i benestar, i també la del teu ser estimat afectat d’Alzheimer o demència, beure més aigua és un bon punt de partida. Els beneficis d’una major ingesta d’aigua són nombrosos, per no esmentar que pot fer-nos més feliços!