Categories

Beneficis de la mar per al nostre cervell

La mar és un lloc màgic. Té una energia especial que pot ajudar-te a relaxar-te i a dormir millor, però també aporta molts altres beneficis per a la teva salut. Existeixen molts tipus d’aigua salada en el món, però la majoria de la gent només coneix un: la sal marina. No obstant això, com a curiositat, aquesta no és l’única forma d’aigua salada que existeix en el nostre planeta, també hi ha llacs salats i pantans amb minerals que tenen efectes sorprenents en el nostre cos.

En la mar podem trobar protecció contra la malaltia d’Alzheimer

La mar és bona per al nostre cervell. Té efectes positius sobre el nostre sistema immunitari, el cor, la circulació sanguínia i l’estat d’ànim.

Se sap que les persones que passen temps en la mar tenen menys probabilitats de desenvolupar la malaltia d’Alzheimer que les que no ho fan. De fet, molts estudis han demostrat que banyar-se sovint en aigua de mar pot ajudar a prevenir la demència.

Les persones que viuen prop de la mar tenen molt menys risc de desenvolupar Alzheimer que les que no viuen prop d’ella

Segons una recerca realitzada per la Universitat de Califòrnia a Los Ángeles (UCLA), el risc de patir Alzheimer entre les persones que viuen prop dels oceans es redueix en un 50%. A més, aquesta dada ha estat confirmada per altres estudis duts a terme en diferents països, com Dinamarca i el Japó.

Estar prop de la mar és beneficiós per al cervell

Quins són els beneficis de la mar per al nostre cervell? La mar té efectes positius sobre el nostre sistema immunitari. Ajuda a mantenir sans ossos i músculs en aportar magnesi. A més, passar temps prop de l’oceà pot ajudar-nos a relaxar-nos i a reduir els nivells d’estrès, la qual cosa pot millorar la qualitat del somni.

La mar està plena de minerals que són bons per al nostre cervell. La sal de l’aigua ens ajuda a absorbir més nutrients, la qual cosa pot millorar la nostra memòria i concentració. El sol també ens ajuda a produir vitamina D, que millora la salut mental.

L’aigua blava, el so de les onades i l’aire salat poden tenir un efecte positiu en el nostre estat d’ànim, el nostre somni i la nostra salut en general.

La mar és bona per al cor i la circulació sanguínia

Si t’interessa mantenir una bona salut, la mar és un excel·lent punt de partida. Conté molts minerals, com a iode i magnesi, que ajuden a regular el metabolisme. L’aigua també estimula els vasos sanguinis i ajuda a millorar la circulació. A més, s’ha demostrat que l’aigua de mar redueix la pressió arterial i prevé les malalties cardíaques en disminuir els nivells de colesterol en l’organisme.

La mar afavoreix la relaxació i ajuda a dormir millor

La mar és un sedant natural. L’aire marí és un antihistamínic natural, conté molt oxigen, la qual cosa afavoreix la relaxació i ajuda a dormir millor.

Com no aprofitar tots aquests beneficis que ens aporta? Esperem que t’animis a visitar-ho després de llegir aquest article! Ara que s’acosta el bon temps, és el moment ideal per a preparar una sortida amb el teu ser estimat, sigui per a passejar, nedar o fins i tot, simplement, estar.