Categories

Beneficis de l’envelliment actiu

Envellir activament significa fer qualsevol cosa que faci que el teu cor bombi i el teu cos es mogui, des de fer un volt pel barri de tant en tant fins a practicar un esport d’equip o aprendre un nou idioma o fins i tot a ballar.

Els beneficis de l’envelliment actiu

Els beneficis de mantenir-se actiu a mesura que s’envelleix són molts. Des del punt de vista físic, mantenir-se en forma pot ajudar a reduir el risc de cardiopaties i accidents cerebrovasculars, millorar la qualitat del somni i disminuir la tensió arterial.

Des del punt de vista de la salut mental, mantenir-se actiu s’ha relacionat amb la reducció dels nivells d’estrès i depressió, al mateix temps que augmenta el funcionament cognitiu. De fet, estudis recents han demostrat que l’exercici regular pot fins i tot prevenir la malaltia d’Alzheimer en persones majors.

Millora la qualitat de vida

Hi ha moltes maneres de millorar la qualitat de vida de les persones grans. Una d’elles és augmentar l’activitat física, que pot ajudar a prevenir o retardar malalties. Altres mètodes són millorar la salut mental i els vincles socials.

Redueix l’estrès, la depressió i l’ansietat

L’estrès, la depressió i l’ansietat estan relacionats. L’estrès pot provocar depressió i ansietat, la qual cosa al seu torn pot fer-te més propens a sofrir més estrès. Tant l’exercici per al cos, com l’estimulació cognitiva per a la ment, poden ajudar a reduir els símptomes.

Millora les funcions cognitives

Les funcions cognitives són els processos mentals que subjauen al pensament, la memòria, el llenguatge i les emocions. Aquestes capacitats cognitives constitueixen una part important de com aprenem i pensem sobre les coses. També són valuoses per a la vida quotidiana, ja que ens ajuden a recordar on hem deixat les claus o què hem de fer a continuació. En mantenir-nos actius ajudem a cuidar-les!

Disminueix el risc de malaltia d’Alzheimer i demència

Pots reduir el risc de patir Alzheimer i demència mantenint-te actiu a mesura que envelleixes. Alguns exemples d’activitats d’envelliment actiu són:

  • Fer activitat física amb regularitat, com caminar, que ajuda a reduir el risc de patir malalties cardíaques i vessaments cerebrals.
  • Participar en activitats socials com el voluntariat, que ajuden a reduir l’estrès i l’ansietat i milloren el benestar general.

Assegura’t que l’activitat que triïs encaix en la teva rutina diària, així com és rellevant no sols quin tipus d’exercici fem, sinó també amb quina freqüència ho fem.

La veritat és que hi ha molts més beneficis dels que podríem enumerar aquí, però aquests són alguns dels més importants. Si vols mantenir-te sa a mesura que envelleixes, és important mantenir-se actiu i fer activitats físiques i, al mateix temps, mantindran la teva agilitat mental mitjançant exercicis estratègics d’entrenament cerebral.