Categories

Com ajuden els passatemps a la nostra salut cerebral

Tots sabem que les aficions són importants per a la nostra salut en general, però sabies que també poden millorar la salut cerebral?

Fer activitat física

L’exercici és una forma valuosa de mantenir sa el cervell, perquè ajuda a millorar la memòria, la concentració i l’atenció.

Pots fer exercici caminant o amb bicicleta, ballant o nedant: qualsevol cosa que et posi en moviment t’ajudarà a augmentar el flux sanguini al cervell i a mantenir-lo funcionant a ple rendiment.

Tenir un passatemps amb un amic

Si et ve de gust fer nous amics, les aficions són una forma estupenda d’aconseguir-lo. Les aficions poden ajudar-te a conèixer gent que comparteix els teus mateixos interessos i a mantenir el teu cervell mentalment àgil.

A més, també ens brinden l’oportunitat de socialitzar amb altres persones d’una forma que no impliqui obligacions laborals o familiars. Socialitzar és bo per al nostre cervell perquè ens ajuda a establir relacions, que s’ha demostrat que milloren la nostra salut física i redueixen els nivells d’estrès.

Resol mots encreuats o sudokus diàriament

Els mots encreuats i els sudokus són formes divertides de mantenir sa el cervell. Tots dos són jocs que t’obliguen a pensar de formes noves, la qual cosa pot ajudar-te a prevenir la pèrdua de memòria relacionada amb l’edat.

Els mots encreuats són bons per a la memòria i la resolució de problemes perquè obliguen a utilitzar la memòria de treball (la part del cervell que recorda informació durant períodes curts). També ajuden a augmentar el flux sanguini al lòbul frontal, responsable de la planificació, el raonament i la resolució de problemes.

Els sudokus funcionen exactament igual que els mots encreuats, tret que no es donen pistes, per la qual cosa els jugadors han d’esbrinar com ha de ser cada fila abans d’emplenar-la correctament. Aquest tipus de trencaclosques obliga els jugadors a realitzar processos de pensament més profunds que els que es produirien normalment durant altres activitats com veure la televisió o llegir llibres, millorant així la funció cognitiva a través de l’estimulació mental.

Juga amb altres persones

Pots jugar amb uns altres a jocs com els escacs o les cartes, i són socials, així que pots conèixer gent nova i fer amics. Aquests jocs són fàcils d’aprendre, per tant, no necessites cap habilitat especial abans de començar a jugar. A més, jugant a aquests jocs amb regularitat mantens la ment desperta!

Fes puzles o trencaclosques una vegada al dia

Un puzle o trencaclosques és una forma estupenda de mantenir el cervell actiu i ocupat. T’ajudarà a aprendre coses noves, com a utilitzar diferents colors, formes i grandàries per a crear una cosa bonica.

Els trencaclosques també són bons per a la ment perquè t’obliguen a concentrar-te en una cosa alhora, i això ajuda a millorar la concentració i la capacitat d’atenció.

No ho dubtis! Les aficions són una forma estupenda de mantenir el cervell actiu i sa. També poden ajudar-te a connectar amb els altres, la qual cosa és important per a la salut mental. Així que endavant, troba una cosa nova que t’interessi, i sobretot, a gaudir-la!