Categories

Com millorar la intel·ligència espacial

El cervell humà és sorprenent. Pot resoldre problemes complexos, processar informació amb rapidesa i recordar gairebé tot el que troba. Però el nostre cervell també és fràgil, sobretot pel que fa al procés d’envelliment: a mesura que envellim, la nostra capacitat per a aprendre coses noves pot disminuir considerablement. Afortunadament, hi ha maneres de mantenir la ment sana i millorar el seu funcionament general. Una manera de fer-ho és practicant exercicis d’intel·ligència espacial i activitats que suposin un repte per a la ment amb regularitat.

Que és la intel·ligència espacial

La intel·ligència espacial és un dels vuit tipus d’intel·ligències identificades per Howard Gardner. Es refereix a la capacitat d’un individu per a pensar sobre objectes en tres dimensions i com es relacionen entre si. Aquest tipus d’intel·ligència ens ajuda a comprendre i manipular objectes en l’espai, la qual cosa és essencial per a moltes activitats que requereixen pensament espacial, com practicar esports o desplaçar-se per un edifici.

Utilitats de la intel·ligència espacial

La intel·ligència espacial és important en la vida quotidiana.

És útil saber on estem i com desplaçar-nos, sigui amb cotxe sigui caminant. Necessites la intel·ligència espacial per a moure’t per territoris desconeguts i trobar el camí de tornada a casa.

La intel·ligència espacial pot ajudar-te a administrar millor els teus diners sabent quins recursos estan disponibles i quant costen, perquè no gastis més del compte en coses que no són necessàries. També és important per a resoldre problemes. La intel·ligència espacial ens ajuda a entendre com funcionen les coses i per què no funcionen, per a poder trobar solucions.

Entrenament cerebral

Si busca maneres de millorar la intel·ligència espacial, l’entrenament cerebral és una opció excel·lent. L’entrenament cerebral consisteix a fer tasques mentals que suposin un repte per al cervell i el mantinguin actiu, la qual cosa pot ajudar-te a combatre la malaltia d’Alzheimer i altres problemes de salut mental.

Aprendre una nova habilitat

Aprendre una nova habilitat és una de les millors maneres de millorar la teva intel·ligència espacial. Si vols millorar en alguna cosa, és important tenir una ment oberta i ser capaç d’adaptar-se ràpidament. Per a això, necessites una bona intel·ligència espacial que et permeti tenir una visió de conjunt, pensar amb originalitat i descobrir com funcionen les coses.

Practica per a millorar la teva intel·ligència espacial

Entrena amb exercicis mentals com a trencaclosques, mots encreuats i altres jocs cerebrals. Aquesta és una forma estupenda d’entrenar la teva intel·ligència espacial millorant la teva capacitat per a resoldre problemes.

Practica la intel·ligència espacial realitzant noves activitats i desafiant-te a tu mateix. Si t’interessa aprendre a jugar als escacs o al pòquer, endavant! O potser t’agradaria provar una cosa completament diferent, com aprendre a fer fotografies? També pots practicar la lectura de mapes i indicacions per a dominar la intel·ligència espacial millor que abans.

Treballa per a millorar la teva intel·ligència espacial realitzant noves activitats, desafiant-te a tu mateix i exercitant-te mentalment amb regularitat

Ara que ja saps què és la intel·ligència espacial, és hora de millorar la teva. La intel·ligència espacial és la capacitat de visualitzar objectes en l’espai. És important per a moltes professions, com a artistes i arquitectes.

La bona notícia és que pots millorar la teva intel·ligència espacial realitzant noves activitats que et suposin un repte de manera regular. Els trencaclosques i els reptes de memòria també són formes eficaces d’exercitar la ment de manera regular.

Esperem que t’hagi agradat aquest article i et desitgem sort en el teu afany per millorar la teva intel·ligència espacial. Recorda que la pràctica fa al mestre, així que no desisteixis!