Categories

El so de la pluja i el nostre cervell

Pot ser que no pensis en el so de la pluja molt sovint, però és una cosa que podem sentir qualsevol dia. S’ha demostrat que aquest so relaxant té un efecte directe en el nostre cervell: ens ajuda a relaxar-nos i a concentrar-nos millor. I si vols agafar el son ràpidament a la nit o sentir-te més relaxat en despertar-te al matí, sentir el so de la pluja també és estupend. En aquest article parlarem sobre com afecta la pluja al cervell.

S’ha demostrat que el so de la pluja té un efecte directe en el nostre cervell

El so de la pluja pot ajudar-nos a relaxar-nos, dormir millor, sentir-nos tranquils i relaxats. També té un efecte positiu en la nostra salut mental.

De fet, el so de la pluja s’ha utilitzat com a tècnica curativa durant segles. En l’antiguitat, la gent creia que els déus podien sentir les seves pregàries si pregaven mentre plovia.

S’ha descobert que els relaxants sons de la pluja milloren els nivells de concentració en nens amb TDAH, i també redueix l’ansietat en persones amb trastorns de l’espectre autista (TEA).

El so de la pluja pot ajudar-nos a sentir-nos tranquils, relaxats i concentrats

S’ha demostrat que el so de la pluja redueix l’estrès i l’ansietat en persones exposades a ell. Quan sentim caure la pluja sobre una teulada o el vidre d’una finestra, és com si ens amanyagués una sensació de relaxació. El rítmic copejament de l’aigua sobre les superfícies ens tranquil·litza i ens ajuda a dormir millor a la nit.

La pluja ens ajuda a dormir millor

És difícil dormir bé quan s’està envoltat de soroll. Però la pluja pot ajudar a ofegar altres sorolls i facilitar el somni. De fet, algunes persones utilitzen màquines o aplicacions de soroll blanc per a relaxar-se i agafar el son a la nit, i la pluja és una font natural d’aquesta mena de so.

S’ha demostrat que la pluja redueix els nivells d’estrès tant en humans com en animals. També ajuda a regular la nostra temperatura corporal perquè no ens sobreescalfem durant els calorosos mesos d’estiu (o ens refredem massa durant l’hivern). Això té sentit perquè el cos necessita aigua perquè les cèl·lules funcionin correctament: si no s’hidraten prou bevent líquid o menjant aliments que continguin humitat (com la fruita), començaran a assecar-se fins que finalment morin del tot, la qual cosa podria provocar greus problemes de salut més endavant si no es tracta a temps, abans que es produeixin danys irreversibles.

Els sons de la pluja són relaxants

El so de la pluja s’ha utilitzat com a tècnica curativa durant segles. Pot ajudar a relaxar-se i dormir millor, però també té un efecte directe en el cervell.

Se sap que el so de la pluja té efectes positius en persones amb depressió, ansietat o altres trastorns mentals que cursen amb estrès o insomni.

Així, ell so de la pluja és relaxant i pot ajudar a relaxar el cervell. La pròxima vegada que comenci a ploure, prova de sentir els sons de la natura en lloc de posar música o la tele per a reduir l’estrès.