Categories

El valor de la paciència en l’Alzheimer

Si tu mateix o un ser estimat patiu la malaltia d’Alzheimer, saber què esperar pot ser útil. La malaltia progressa amb el temps, per la qual cosa és valuós comprendre com afecta la capacitat per a comunicar-se i interactuar amb els altres. Aquest coneixement també pot ajudar-te a ser més pacient a l’hora d’enfrontar-te als comportaments i errors inesperats que formen part d’aquesta malaltia.

La malaltia és progressiva

La malaltia d’Alzheimer és una malaltia que empitjora amb el temps. Això pot ser frustrant per a tots els implicats: el pacient que continua oblidant coses i els cuidadors que han de repetir les coses diverses vegades. La frustració pot ser especialment aguda per als familiars que volen que el seu ser estimat recordi els seus records favorits de fa anys o fins i tot el que va passar la setmana passada.

Però no desesperis, hi ha estratègies que pots utilitzar per a mantenir la paciència amb el teu ser estimat i fer que se senti còmode mentre viu aquesta difícil etapa de la seva vida.

Comprendre la malaltia ajuda a ser més pacient, t’ajudarà a centrar-te en el més important, la relació amb el teu progenitor o el teu ser estimat, que sempre ha de tractar-se amb amor i respecte, passi el que passi en la seva vida o en la teva.

Tingues paciència i calma amb tu mateix i amb el teu ser estimat

· Intenta no enfadar-te ni frustrar-te sense pensar.

·Accepta el fet que probablement hauràs de repetir les coses més d’una vegada.

·No és personal si el teu ser estimat no entén el que li estàs dient, intenta no sentir-te ferit per això.

· No tinguis por de demanar ajuda a altres persones que puguin saber més que tu sobre la malaltia d’Alzheimer o que hagin passat per experiències similars.

La paciència ajuda a alleujar la frustració pels repetits errors, malentesos i lapsus de memòria que formen part de la malaltia

Una de les coses més rellevants que pot fer és aprendre a ser pacient amb el teu ser estimat. La perseverança també pot ajudar-te a gestionar les teves pròpies emocions quan la paciència s’esgota o quan tens ganes d’abandonar per complet la comunicació perquè és massa dur tornar sobre alguna cosa que ja s’ha dit diverses vegades de formes diferents.

Escoltar pacientment pot semblar una cosa senzilla, però sovint no és suficient per a una persona que pateix la malaltia d’Alzheimer. Necessiten que entenguem el que estan dient abans de respondre, perquè no afegim més confusió a una situació ja per si mateixa confusa en malinterpretar el que ha dit abans el nostre ser estimat, que té dificultats per a comunicar-se eficaçment a causa del deteriorament cognitiu causat per la demència.

La malaltia d’Alzheimer pot ser molt frustrant. Pot ser que sentis que el teu ser estimat està sent difícil a propòsit o que simplement no li importa com les seves accions afecten als altres. Però aquesta malaltia pot afectar la forma en què una persona processa la informació i pren decisions, per la qual cosa és important tenir paciència quan es tracta amb algú que pateix demència.