Categories

Exercicis físics a casa per a les persones amb Alzheimer

El confinament precipita l’avenç de l’Alzheimer, pel que és molt important reforçar els estímuls i intentar mantenir les activitats que les persones amb Alzheimer realitzaven abans del brot de la Covid-19. Aquí us deixem una sèrie de propostes per exercitar físicament a les persones amb Alzheimer i evitar que la malaltia progressi amb més intensitat.

1. Coordinació de moviments. Aquest exercici a més d’accionar la part locomotora del cos, també ajuda a millorar la memòria. La persona asseguda en una cadira haurà de mantenir les seves mans sobre el genoll. Després passarà ràpidament a tocar-se l’espatlla, posteriorment el cap i acabarà la primera sèrie estirant els braços cap al damunt. Hauran de repetir aquest procés totes les vegades que sigui possible durant dos minuts.
 
2. Punt d’equilibri. La persona amb Alzheimer s’ha de situar de peu enfront d’una cadira per a recolzar-se. Haurà de posar un peu davant de l’altre, en una filera, i haurà de mantenir l’equilibri almenys un minut. Es recomana mirar un punt fix i la persona no ha d’intentar no recolzar-se a la cadira, llevat que sigui imprescindible per una imminent caiguda.
 
3. Braços i abdomen. Amb l’objectiu de treballar aquestes dues parts del cos, la persona haurà de subjectar amb cada braç una ampolla de 0,5 L d’aigua. La posició dels braços han d’estar lleugerament flexionats i mentre es manté el cap alt es realitzaran rotacions amb l’abdomen. Es realitzaran 3 sèries de 20 repeticions.
 
4. Força a les cames i millor resistència. Mentre la persona està asseguda ha de col·locar les seves mans sobre el melic. I l’exercici consistirà a aixecar els genolls fins a les mans, d’una en una. L’exercici ha de realitzar-se durant 30 segons i 4 vegades amb un petit descans entre cada vegada.