Categories

La FAFAC compareix al Parlament de Catalunya per reclamar més implicació i recursos per part de les institucions

Avui, 2 de maig del 2019, hem comparegut al Parlament de Catalunya a petició de la Comissió de Salud per informar de les nostres activitats i fer una crida sobre la malaltia de l’Alzheimer, un problema sociosanitari de tots i que requereix solucions específiques. 

Van assistir-hi representants dels diferents partits: Xavier Quinquillà Durich, del Grup Parlamentari de Junts per Catalunya; Gemma Espigares Tribó, del Grup Parlamentari Republicà; Jorge Soler González, del Grup Parlamentari de Ciutadans; Assumpta Escarp Gibert, del Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar; Marta Ribas Frías, del Grup Parlamentari de Catalunya en Comú Podem; Vidal Aragonés Chicharro, del Subgrup Parlamentari de la Candidatura d’Unitat Popular – Crida Constituent; Santi Rodríguez i Serra, del Subgrup Parlamentari del Partit Popular de Catalunya.

L’objectiu d’aquesta compareixença és que les institucions s’impliquin en la causa de l’Alzheimer i ens proporcioni recursos per poder continuar investigant i cuidant de les persones que ho necessiten de la millor manera possible. Ens trobem davant d’una major incidència de la malaltia d’Alzheimer, i cada cop anirà a més.

La presidenta de la FAFAC va destacar que l’atenció recau en les dones, és a dir, la majoria de persones que es fan càrrec d’una persona amb Alzheimer o qualsevol altre tipus de demència, són dones. Es veuen obligades a deixar la seva feina perquè no poden arribar a tot. Això provoca un gran impacte en l’àmbit econòmic i social.

“Poder arribar a tot arreu i apropar al màxim l’atenció de les nostres associacions a nivell local. Com mes propers, millor qualitat oferirem”, va afirmar la secretària, Meritxell Milian. 

El senyor Gasulla va remarcar la importància de crear un pla català d’Alzheimer i de demències en general. “Cal garantir els  drets de la persona malalta i del cuidador. És fonamental donar valor a la figura del cuidador”.

“Fem molt amb pocs recursos i s’ha de garantir la qualitat dels serveis que oferim”, va remarcar el vicepresident de la federació.

En resum, l’Alzheimer s’ha de convertir en una prioritat econòmica i social.

 

Us deixem aquí al link del vídeo de la compareixença: https://www.parlament.cat/web/canal-parlament/sequencia/videos/index.html?p_cp1=8387228&p_cp3=8387428

 

06/05/2019, Barcelona.