Categories

La importància de ser persones actives quan el diagnòstic d’Alzheimer o demència et toca de prop

No és fàcil enfrontar-se a un diagnòstic d’Alzheimer o demència quan es tracta d’un familiar pròxim. Si cuides a un ser estimat amb Alzheimer o demència, dedicar temps a fer exercici junts pot ajudar molt al fet que tots dos us mantingueu sans.

Els experts afirmen que l’exercici és essencial per a mantenir la salut mental i física

Un nombre creixent d’investigacions demostren que l’activitat física regular pot ajudar a reduir l’estrès i l’ansietat, millorar la qualitat del somni i alleujar la depressió entre les persones amb demència o malaltia d’Alzheimer (EA). A més d’aquests beneficis per a la salut mental, l’exercici també està relacionat amb taxes més baixes de malalties cardiovasculars i diabetis, així com amb una millora de la força i l’equilibri, que pot ajudar a prevenir caigudes.

Els teus propis hàbits poden ser contagiosos, ja que influeixes en el comportament del teu ésser estimat modelant un estil de vida saludable

La millor manera de començar és fent petits canvis en el teu propi comportament, com menjar millor i fer més exercici. També pots animar al teu ésser estimat a fer aquests canvis donant-li el teu suport, proporcionant-li comentaris positius quan demostri bons hàbits i oferint-li ànims quan tingui dificultats.

Si el teu ésser estimat té Alzheimer o demència, la rutina pot ser molt important, així que intenta integrar en el seu horari activitats que us posin en moviment a tots dos.No tinguis por de fer coses que semblin ximples, sempre que siguin divertides per a vosaltres. Per exemple: jugar al Twister o ballar en el saló pot fer que els dos us mogueu i rieu, encara que només sigui durant uns minuts!

Els cuidadors han de trobar maneres d’incorporar l’activitat física a les seves vides, trobant un equilibri entre la cura dels altres i la cura de si mateixos

És fàcil deixar-se atrapar per les tasques quotidianes de cuidar a una persona amb Alzheimer o demència, però és essencial que els cuidadors/es tragueu temps de la vostra agenda, encara que només sigui una vegada a la setmana, per a fer una cosa divertida. Sortir a passejar pel veïnat amb el teu familiar; anar plegats amb bicicleta; jugar a casa a jocs com el bingo o les cartes…

Sabem que cuidar a una persona amb Alzheimer o demència pot ser aclaparador

És important cuidar-se per a poder continuar cuidant al seu ser estimat i proporcionar-li el suport que necessita. L’exercici és una forma estupenda de fer-lo, ja que ajuda a millorar l’estat d’ànim i a alleujar l’estrès i l’ansietat, coses amb les quals lluiten els cuidadors i cuidadores. Però no et preocupis si no pots fer exercici cada dia. Fins i tot petites quantitats d’activitat, com passejar junts, poden ajudar molt a mantenir a totes dues parts sanes i felices.