Categories

L’efecte de la lectura al nostre cervell

La lectura té un efecte positiu al cervell. Pot millorar l’aprenentatge i la memòria, reduir l’estrès, l’ansietat i la depressió, i fins i tot, retardar l’aparició de la demència.

Lectura i Alzheimer

La lectura pot ajudar a contrarestar la pèrdua de memòria, especialment en persones amb deterioració cognitiva lleu (DCL), que és un precursor de la malaltia d’Alzheimer.

La lectura també ajuda a combatre la depressió i l’ansietat, així com l’estrès, perquè estimula la ment mentre s’acompleix una activitat que requereix concentració i atenció. Això significa que, quan s’està llegint, el cervell no és capaç de centrar-se en pensaments negatius com els esmentats anteriorment. La lectura també millora el vocabulari i l’ortografia, ja que ens exposa a noves paraules cada vegada que llegim un llibre, un article de revista interessant o fins i tot una entrada de blog.

L’efecte de la lectura en el cervell

Llegir és un exercici cerebral. La lectura ens ajuda a retenir els records, que s’emmagatzemen en el cervell en forma de xarxes de neurones que s’activen quan experimentem una cosa nova o important. Com més sovint activem aquests circuits neuronals, més forts es tornaran i, per tant, més fàcil serà recordar el que ha ocorregut la pròxima vegada.

La lectura pot alentir la pèrdua de memòria relacionada amb l’edat

Llegir és una de les millors maneres de mantenir la ment activa i compromesa. També és una forma estupenda d’aprendre paraules noves que abans no coneixies, la qual cosa ajuda a millorar l’aprenentatge, la memòria i la salut emocional. S’ha demostrat que la lectura té efectes positius en els qui pateixen depressió o trastorns d’ansietat, així com en els qui corren risc de patir la malaltia d’Alzheimer (EA).

Llegir et fa feliç i et relaxa

També s’ha demostrat que la lectura és una de les formes més eficaces de desestressar-se, ja que és una forma estupenda de buidar la ment i centrar-se durant uns minuts en alguna cosa que no siguin els problemes laborals o familiars. Ajuda a reduir l’ansietat, l’estrès i la depressió, en augmentar els nivells de serotonina en el cervell.

La lectura pot reduir l’estrès, l’ansietat i la depressió

– La lectura pot ajudar-te a relaxar-se, desconnectar i escapar de l’estrès.

– Llegir pot ajudar-te a sentir-te menys sol i aïllat.

– La lectura pot ajudar-te a sentir-te menys trista i deprimit.

– La lectura també millora la confiança en un mateix, la qual cosa facilita que els altres també confiïn en tu.

La lectura ajuda a millorar l’aprenentatge, la memòria i la salut emocional

Llegir és bo per al cervell. Ajuda a millorar l’aprenentatge, la memòria i la salut emocional. La lectura també pot ajudar-te a aprendre coses noves, a recordar-les millor, a reduir l’estrès i l’ansietat, a dormir millor a la nit i fins i tot a ampliar el teu vocabulari.

Llegir té moltíssims beneficis, i només hem esgarrapat la superfície. La veritat és que la lectura pot millorar la teva vida de moltes maneres. Així que si hi ha alguna cosa que et recomanem fer avui: agafa un llibre!