Categories

Coneixeu l’infocanal BCN per l’Alzheimer?

El Departament de Salut de l’Ajuntament de Barcelona va impulsar l’any 2018 la Taula Barcelona per l’Alzheimer amb l’objectiu promoure el treball en xarxa i conscienciar la ciutadania sobre l’impacte d’aquesta malaltia neurodegenerativa. La Taula està integrada per les entitats següents: AFAB – Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer de BarcelonaFundació Alzheimer CatalunyaFundació ACEFundació Pasqual MaragallFundació Uszheimer.

En el marc d’aquest treball col·laboratiu, s’ha posat en marxa l’InfoCanal BCN sobre l’Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives, que trobareu en aquesta pàgina (part inferior dreta). Es tracta d’un canal de preguntes i respostes per a la ciutadania, però sobretot adreçat a les famílies i les persones cuidadores, tant professionals com no professionals. S’hi pot trobar informació bàsica i actualitzada sobre aquestes malalties, la seva evolució i l’impacte en l’entorn proper, així com recursos pràctics que inclouen píndoles audiovisuals.

Aquesta eina, que va sorgir de la necessitat de facilitar l’accés remot a aquesta informació durant el context generat per la covid-19, actualment incorpora més de 100 preguntes, que s’aniran ampliant a mesura que es detectin noves necessitats. La plataforma ofereix informació útil sobre les diverses etapes d’aquestes malalties, però en cap cas vinculada al vessant del tractament mèdic.

L’InfoCanal serveix d’agregador de continguts facilitats per les entitats de la Taula, i inclou enllaços a les seves pàgines web i als seus recursos. En aquest sentit, no substitueix la informació que ja aporten aquestes entitats, sinó que facilita la seva difusió i integració en una plataforma transversal.

Com fer servir l’InfoCanal?

  • Entreu aquí 
  • Feu clic a la barra blava de l’InfoCanal que apareix al marge inferior dret de la pàgina web.
  • Escriviu la vostra pregunta a l’espai habilitat per fer-ho.
  • El motor de cerca de l’InfoCanal cercarà a la seva base de dades i us retornarà la resposta més adequada. Si troba diferents opcions de resposta, us les presentarà perquè escolliu la que més us interessa.
  • Podeu plantejar successivament tantes preguntes com vulgueu.
  • Si en algun cas l’InfoCanal no troba cap informació relacionada amb la vostra pregunta, també us ho indicarà: recordeu que no inclou informació relacionada
  • En acabar, valoreu si us ha ajudat la informació proporcionada. Aquesta valoració ens serà molt útil per millorar l’eina.