Categories

S’aprova el dret a l’eutanàsia

El Congrés dels Diputats ahir va aprovar en una jornada històrica la proposició de la llei que regularà l’ajuda mèdica per morir, i que ha comptat amb una àmplia majoria de vots a favor (198). Això suposa un suport del 56% de la Cambra Baixa. 

Després d’un debat complicat sobre la vida, la mort i el dret de cada persona a posar fi a sofriments intolerables sense perspectiva de curació o millora, aquesta norma passarà al Senat i serà aprovada definitivament al febrer de 2021. 

Els noms de Ramón Sampedro, Maribel Tellaetxe, María José Carrasco i el seu marit Ángel Hernández, el metge Luis Montes o l’Organització Dret a Morir Dignament van ser recordats en molts discursos en una sessió que va concloure en un gran aplaudiment. 

“Com a societat, no podem romandre impassibles davant el sofriment intolerable que pateixen moltes persones; Espanya és una societat democràtica prou madura per afrontar aquesta qüestió”, va subratllar el ministre de Sanitat, Salvador Illa, davant d’una llei que “imposa sentit comú i humanitat”.