Categories

Teràpia Cognitiva basada en Mindfulness

La capacitat de concentració és essencial per a gestionar les emocions. La teràpia cognitiva basada en l’atenció plena és un tipus de teràpia que t’ajuda a aprendre a identificar i gestionar els pensaments negatius, augmentar la teva consciència de les emocions, millorar les habilitats d’autocura i desenvolupar estratègies per a afrontar situacions estressants. L’objectiu de la MBCT no és eliminar els sentiments difícils, sinó ajudar-te a acceptar-los per a viure una vida més productiva.

Què és mindfulness?

L’atenció plena és una forma de meditació que se centra a ser conscient dels pensaments, sentiments i sensacions físiques en el moment present. Pot ajudar a controlar l’estrès i l’ansietat, ja que ensenya a relaxar-se quan les coses resulten aclaparadores per a poder afrontar-les després amb major eficàcia.

El mindfulness ha demostrat la seva eficàcia per a millorar la qualitat de vida dels malalts d’Alzheimer, ajudant-los a mantenir la concentració durant tasques com menjar junts i reduint els problemes de comportament associats a la demència, com deambular sols a l’aire lliure.

Conceptes bàsics de MBCT

La teràpia cognitiva basada en l’atenció plena (MBCT, per les seves sigles en anglès) és un tipus de teràpia psicològica de grup que ajuda les persones a aprendre a controlar el seu estat d’ànim, sent més conscients de com pensen sobre les coses. La MBCT es va desenvolupar a partir de la meditació d’atenció plena i la teràpia cognitiu-conductual (TCC). El seu objectiu és ajudar a les persones que sofreixen depressió recurrent o trastorns d’ansietat, com a atacs de pànic o fòbies, a aprendre a afrontar les situacions difícils millor del que ho haurien fet abans de començar el tractament.

Redueix el teu estrès, assegui’t menys ansiós i controla millor les teves emocions

Pots reduir el teu estrès, sentir-te menys ansiós i controlar millor les teves emocions practicant la teràpia cognitiva basada en l’atenció plena. L’atenció plena t’ajuda a centrar-te en el moment present sense jutjar ni criticar. També t’ajuda a ser conscient del que ocorre en el teu interior per a poder respondre en lloc de reaccionar quan la vida es posa difícil.

Pots portar un estil de vida més saludable utilitzant l’atenció plena

L’atenció plena és una pràctica que pot utilitzar-se per a millorar la salut. Pot ajudar-te a reduir l’estrès, l’ansietat i la depressió, millorar la qualitat de vida, i fins i tot millorar la capacitat per a fer front a la malaltia. Els beneficis de l’atenció plena estan recolzats per proves científiques, i és fàcil aprendre a practicar-la.

La teràpia cognitiva basada en l’atenció plena és una forma estupenda de millorar la teva salut mental i el teu benestar. Pot ajudar-te a reduir l’estrès i l’ansietat, a sentir-te menys deprimit i a controlar millor les teves emocions.