Categories

Teràpia musical i demència

La musicoteràpia és una forma de teràpia que utilitza la música per a millorar la salut, el benestar i la socialització de les persones. S’ha demostrat que beneficia a moltes poblacions diferents, incloses les que pateixen demència i Alzheimer.

La música és una poderosa eina per als pacients amb demència

Pot ajudar les persones amb demència a comunicar els seus sentiments, millorar la seva autoestima i motivació, així com a dormir millor.

Per exemple, si poses música que recordi al teu ser estimat el passat o li porti records feliços que va tenir amb familiars o amics quan era més jove, podria donar-li alegria i posar-li de bon humor.

La música relaxa a les persones amb demència i els ajuda a dormir millor

La música és una poderosa forma de teràpia. Pot tenir un efecte calmant en les persones amb demència i ajudar-les a relaxar-se, sentir-se més còmodes en el seu entorn i dormir millor.

En un estudi sobre persones amb Alzheimer, els investigadors van descobrir que la musicoteràpia ajudava a reduir els nivells d’ansietat dels pacients que escoltaven enregistraments de música clàssica o jazz. En un altre estudi realitzat a l’Escola d’Infermeria de la Universitat de Pennsilvània, els investigadors van descobrir que escoltar música reduïa els nivells d’estrès entre les persones amb demència que vivien en centres de cures a llarg termini, millorant el seu estat d’ànim i reduint l’agitació o l’agressivitat cap a altres residents o membres del personal.

La música pot millorar l’autoestima, la motivació i la concentració

Gràcies a la musicoteràpia, la persona amb demència pot millorar la seva autoestima i motivació. Podrà escoltar música durant períodes de temps més llargs, la qual cosa pot reduir els nivells d’ansietat i estrès.

Aquest tipus de teràpia també pot ajudar les persones amb demència a millorar la seva capacitat de concentració, així com la seva capacitat d’interacció social en interactuar amb altres persones mitjançant l’ús de la música.

La musicoteràpia pot reduir la depressió en pacients amb Alzheimer o altres formes de demència

La música és una part important de les nostres vides i pot ajudar-nos a sentir-nos millor quan estem deprimits. També pot ajudar les persones amb demència a recordar bons moments del passat i portar-los records feliços que havien oblidat abans de començar a tenir problemes per a recordar coses.

Cantar junts pot unir a les famílies i fer que se sentin felices i connectades

Cantar junts pot ajudar les persones amb demència a comunicar els seus sentiments, especialment si tenen problemes per a expressar-se amb paraules.

Cantar junts també pot ajudar les persones amb demència a relaxar-se, la qual cosa pot millorar la seva salut i benestar general. De fet, les recerques demostren que cantar ajuda a dormir millor a la nit.

Les persones amb demència tenen moltes maneres d’utilitzar la música com a font d’alegria en la seva vida diària

La musicoteràpia és una poderosa eina per als pacients amb demència. Pot ajudar en la comunicació, la relaxació i el somni. També pot millorar la coordinació i el moviment. La musicoteràpia pot fins i tot millorar l’autoestima, la motivació i la concentració.

Esperem que aquest article t’hagi donat una idea de com pot utilitzar-se la música com a forma de teràpia per als pacients amb demència. El més important és recordar que cada persona és diferent i que hi ha moltes maneres de fer que la musicoteràpia funcioni per a cada persona.