Categories

Tips per a entrenar la nostra memòria

Una bona memòria ens ajuda en el treball, els estudis, les relacions personals i fins i tot les aficions. Però, com entrenem la nostra memòria? No és tan difícil com podria pensar-se, la clau està a comprendre en què consisteix la nostra memòria de treball i com podem augmentar la seva capacitat perquè funcioni millor cada dia. Aquí tens alguns consells per a començar a entrenar-la:

Entrena la teva memòria de treball

La memòria de treball és la capacitat de retenir informació en la ment mentre es fa una tasca. És a curt termini, però pot millorar-se amb entrenament.

Per a entrenar la teva memòria de treball, prova un d’aquests exercicis:

– Repeteix una llista de números en veu alta i després escriu-los o repeteix-los a l’inrevés.

– Fes problemes matemàtics mentalment (sumes, restes i multiplicacions són bones opcions) mentre camines per l’habitació o executes una altra activitat que no requereixi molta concentració en el que estàs fent.

Aprèn-te els noms de les persones que coneguis i posa’t a prova regularment

Quan coneguis a algú nou, intenta aprendre’t el seu nom. No és tan difícil com sembla. Repeteix-li el nom, per exemple: “Encantat de conèixer-te, Clara. Soc Martí”.

Intenta aprendre’t noms de persones del teu àmbit laboral o cercle social que siguin importants per algun motiu, això t’ajudarà a reforçar les associacions apreses entre aquestes persones i les seves funcions en la teva vida.

Aprèn alguna cosa que t’interessi cada dia

La pròxima vegada que disposis d’uns minuts, intenta aprendre una cosa nova. Cerca un tema que t’interessi i intenta aprendre sobre ell amb el detall més gran possible. No importa si és pràctic o no, però si ho és, millor que millor! No et preocupis per oblidar el que has après, concentra’t a aprendre-ho.

Practica el record de paraules a partir d’una llista de paraules no relacionades

Quan practiquis el record de paraules, intenta utilitzar una llista de paraules no relacionades en lloc d’una llista de paraules relacionades (com els colors). L’ús de paraules no relacionades farà que et resulti més difícil recordar la informació i, per tant, t’ajudarà a reforçar les teves habilitats de memòria. Per exemple:

– Vermell, taronja, groc, verd, blau i morat

– Noms de fruites que comencen per la lletra A, com a nabius o albercoc.

– Animals que viuen a Àfrica

Com més entrenem la nostra memòria, millor serà. Pots fer servir aquests consells per a millorar la teva memòria, tant si intentes recordar el nom d’algú com si vols aprendre un nou idioma. El més important és continuar practicant, i no oblidis que fins i tot quan fallis en alguna cosa (el que ocorrerà sovint), sempre hi ha maneres de millorar.