Categories

Consells per a la nit de Sant Joan

Si hi ha algú en la teva vida que té Alzheimer, és una bona idea planificar amb antelació la Nit de Sant Joan. No voldràs que se senti confús o espantat per res del que ocorri durant la nit.

Comença per fer una llista de les coses que vols fer i els llocs als quals vols anar

Prioritza la llista, incloent-hi llocs que us resultin familiars i còmodes, així com llocs nous i emocionants. També pots crear una llista de possibles problemes que puguin sorgir i com podries manejar-los. Per exemple, si el teu ser estimat es perd o se separa de tu durant les festes, què has de fer? Si s’enfada o s’agita, què li calmarà? Si comença a deambular pel seu compte i no se li troba, amb qui has de posar-te en contacte per a demanar ajuda?

Assegura’t que el teu ser estimat porta calçat i roba còmodes

El següent pas és assegurar-se que el teu ser estimat porta calçat i roba còmodes. Si nedarà, assegura’t que la seva roba sigui fàcil de treure si es mulla, i no oblidis una tovallola! Considera la possibilitat de vestir-li amb roba fàcil de llevar (com a pijames o pantalons de xandall).

Inclou descansos al llarg de la nit perquè el teu ser estimat pugui descansar i gaudir d’una estona tranquil·la

· Divideix la nit en parts més petites.

· Assegura’t que el teu ser estimat està còmode i té tot el que necessita, incloent-hi aigua, piscolabis i medicació si la necessita.

· Dona-li l’oportunitat de descansar i relaxar-se fent pauses al llarg de la nit perquè el teu ser estimat pugui gaudir d’una estona de tranquil·litat entre tanta emoció.

Una altra opció: Evita els focs artificials i crea una nit alternativa

Hi ha moltes raons per les quals has d’evitar els focs artificials en la nit de Sant Joan. En primer lloc, si el teu ser estimat té demència, pot ser molt estressant per a ell estar exposat a sorolls forts com els focs artificials, i no gaudir-los.

Existeixen alternatives als focs artificials tradicionals que poden ajudar-te a crear un esdeveniment segur i agradable per a tots els participants:

Posa música de fons mentre encens espelmes al jardí (o a la casa) amb llums de diferents colors (també pots utilitzar llums LED de Nadal). D’aquesta manera, hi haurà molta llum sense fer massa soroll. També és bonic perquè crea ambient sense distreure de la conversa.

És possible planificar amb antelació per a poder gaudir de tots els esdeveniments de Sant Joan sense preocupar-se que els altres necessitin cures addicionals

La millor manera de passar-ho bé és planificar-ho amb antelació. Per a això, porta piscolabis i aigua, perquè tots puguin hidratar-se i refrescar-se durant l’excursió.

Considera també la possibilitat de portar una mica de diners extres per si sorgeix alguna despesa inesperada durant la vetllada.

Esperem que aquest article li hagi donat algunes idees sobre com planificar i aprofitar al màxim la nit màgica de Sant Joan.