Categories

Un estudi confirma que el consum de peix blau prevé l’Alzheimer

Aquest estudi ha detectat que les persones amb un major risc genètic de desenvolupar Alzheimer tenen determinades àrees del cervell més resilients a aquesta malaltia si estan habituades a consumir àcid gras DHA, un nutrient aportat pel peix blau.

És quelcom conegut que la ingesta de peix blau és beneficiosa per a la salut cardiovascular de les persones a causa del seu alt contingut d’Àcid Docosahexaenoic (DHA). A aquests beneficis, un estudi -liderat per investigadors de l’Barcelonaβeta Brain Research Center (BBRC) amb l’impuls de la Fundació “la Caixa” – afegeix que les persones portadores del genotip que confereix un major RISC de desenvolupar Alzheimer consumidores de DHA presenten:

  • Una major preservació cortical a zones de cervell específicament afectades per la malaltia de l’Alzheimer.
  • Un menor nombre de microhemorràgies.

El resultat d’aquest estudi dóna pas a “la possibilitat de millorar el disseny d’intervencions dietètiques en les persones amb un major risc de desenvolupar Alzheimer” tal com apunta el doctor Aleix Sala, especialista en nutrició del BBRC.

Aquest és un dels majors estudis realitzats fins ara sobre els possibles beneficis de la ingesta d’àcids grassos omega-3 en persones amb risc de desenvolupar demència.

S’ha publicat a la revista The American Journal of Clinical Nutrition, i ha comptat també amb la participació d’investigadors de l’Institut Hospital de la Mar d’Investigacions Mèdiques; el CIBER de Fragilitat i Envelliment Saludable (CIBER-FES); el CIBER de Bioenginyeria, Biomaterials i Nanomedicina (CIBER-BBN); la VU University Medical Center d’Amsterdam; i l’Aiginition Hospital d’Atenes.

Més informació: La Vanguardia